Op bijbaantje.nl kun je direct zoeken in 2.796 bijbaantjes en scholierenwerk. Ben jij scholier? Vind snel je ideale bijbaantje of scholierenbaan en solliciteer direct online!

Home Voor werkgevers

Nieuwsberichten

persberichten

Re-integratie biedt oplossingen aan langdurig zieke werknemers

donderdag 20 april 2017, 12:13 - Gastauteur: Ruben

Re-integratie is een begrip waar je als beginnend werknemer waarschijnlijk niet zo snel mee te maken krijgt. Toch kan het in de toekomst voorkomen dat je in een re-integratietraject terecht komt.

Wanneer je als werknemer langdurig ziek bent is het niet altijd vanzelfsprekend dat je weer terug kunt keren in je oude functie. Dit hoeft echter niet te betekenen dat je nooit meer aan het werk kan. Re-integratie is dan in veel gevallen de oplossing. Er wordt dan namelijk gekeken of je in een andere functie aan de slag kan binnen het bedrijf waar je werkzaam bent. Nu vraag je jezelf misschien af hoe dit in zijn werk gaat. In dit artikel geven wij je meer informatie over re-integratie.

Waarom re-integratie een uitkomst is voor zieke werknemers

Wanneer blijkt dat je als werknemer niet meer aan de slag kunt binnen je huidige functie, wordt er re-integratie aan je voorgesteld. Samen je werkgever wordt er gekeken of je in een andere functie, alsnog actief kunt zijn binnen het bedrijf waar je werkzaam bent. Dit traject wordt vaak begeleidt door een re-integratiebureau. Daarnaast spelen de arbodienst en het UWV ook een rol. Uiteindelijk is het de bedoeling dat je weer gezond aan de slag kan gaan binnen het bedrijf waar je eerder werkzaam was.

De spelregels voor de werknemer

Uiteraard gelden er bij re-integratie ook een aantal spelregels. Je hebt als werknemer een aantal verplichtingen waar je aan moet voldoen. De grootste taak is eigenlijk dat je flexibel mee moet werken aan het re-integratietraject. Je moet dus niet te beroerd zijn om open te staan voor een andere functie of jezelf te laten omscholen. Daarnaast moet je zelf tijd steken in het re-integratietraject en je verantwoording nemen voor het verloop hiervan. Alleen dan kan re-integratie ook daadwerkelijk succesvol worden.

En mijn werkgever dan?

Nu vraag je jezelf misschien af: En mijn werkgever dan? Die heeft uiteraard ook een aantal taken. De belangrijkste taak voor de werkgever is om zich maximaal in te zetten om voor jou een passende functie te vinden. Dit houdt in dat wanneer jij een functie wel ziet zitten, je werkgever zwaarwegende redenen moet hebben om dit af te wijzen. Uiteraard ben jij degene die dit goed in de gaten moet houden. Zo zorg je er samen met je werkgever voor dat je uiteindelijk weer aan de slag kan gaan!

Bookmark dit artikel:
| Feed bekijken | Toon alle

Bijbaantje.nl is onderdeel van Melon Media netwerk

Zoekbijbaan.nl | Stagemotor.nl | Zoekvakantiewerk.nl | Zoekoppas.nl | Kamersonline.nl | Stagetips.nl

© 2020 • KvK nr: 24309347